Teden Karitas 2023

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 27. 11. 2023 do nedelje, 3. 12. 2023. V letošnjem Tednu Karitas 2023 nas bo nagovarjalo geslo: »UPANJE ZA VSE,« ki je še posebej primerno za današnji čas.
Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je ob tem povedal: »Ljudem v stiski prinesemo upanje takrat, ko ti ljudje v nas prepoznajo zastonjsko dejanje ljubezni, ki ne pričakuje povračila in ko vidijo, da se mi sami počutimo dobro, ker smo jim posvetili nekaj svojega časa. Včasih že majhno dejanje zadošča, da v drugem oživi upanje: ko se znamo ustaviti, mu prisluhniti, mu podariti prijateljsko besedo … Sodelavci in prostovoljci Karitas smo poklicani in poslani, da smo znamenje upanja za vse. Vse, kar je narejeno iz ljubezni, nosi na sebi znake večnosti, saj je Bog ljubezen, ki po nas postane vidna in otipljiva.«

Letošnje geslo nas vabi, da drug drugemu vlivamo zaupanje, da obstajajo rešitve za izzive, probleme in težave. Upanje ni poceni tolažba, češ, bo že bolje. Nimamo pravice bližnjim dajati lažnega upanja, ki usodno zaznamuje človekovo pot. Velikokrat nas že človeška bližina, prijazna beseda in stisk roke navdajo z upanjem. Karitas v mnoge družine prinaša upanje v obliki hrane, plačila položnic, z nakupom šolskih potrebščin in kurjave. Pogovor in skupno iskanje rešitev pa je spodbuda in pomoč na poti v samostojnost.

 

Romanje prostovoljcev Karitas na Slomškovo Ponikvo
V sredo, 29. 11. 2023 ob 12:00 bo sveta maša na Ponikvi, ki jo bo vodil predsednik Slovenske karitas msgr. Alojzij Cvikl. Po sveti maši bo za udeležence na voljo kava in čas. Ob 14.00 uri bodo sodelavci Škofijske karitas Celje v Celju ob dvorani Golovec pripravili kosilo. Nato ste povabljeni na javno generalko ob 16:00 v dvorana Golovec v Celju. Mašo bo neposredno prenašala RTS Maribor.

Klic dobrote 2023
V sredo, 29. 11. 2023 v dvorani Golovec v Celju, bo potekal že 33. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite v Celju. Neposredni prenos pa bo na TV SLO – I. program, Radio Slovenija in Radio Ognjišče.

 

Več informacij na spletni strani Slovenske Karitas.

© Župnija Izola 2021