Oznanila – Svetilnik

Naše župnijsko oznanilo nosi ime »Svetilnik«. Kakor svetilnik mornarjem kaže pot skozi noč, tako naše oznanilo kaže krščansko pot. Če mornarji svetilnika ne bi gledali, bi svetil prazno. Kljub vsemu je možno, da bi dospeli na cilj, vendar je s svetilnikom varneje.

Svetilnik pokaže pot v pristanišče. Naše cerkve so kot pristanišča, kjer odlagamo preobremenjenost življenja in se okrepimo za nadaljevanje poti po oceanih tega sveta. Svetilnik ima namen, da daje občutek varnosti in, da nas obvesti, da marsikje v svetu zmaguje svetloba in ne tema. Ob svetilniku naj bi se vneli in postali luč za življenje bratov in sestra.

Izolska župnija je v zavetju svetega Mavra, svetnika, katerega delovanje je potrdil golob z oljčno vejico v kljunčku. Korte so v zavetju svetega Antona puščavnika, svetnika, ki je v veliki samoti bil blizu Bogu in ljudem. Obe župniji so prostor umiritve ter božje in človeške bližine in krepitve.

Svetilnik je uradni list za župnije Izola in Korte. Namen župnije in »uradnega lista« je kazati pot – da bi se ljudje v kaosu sodobnih ponudb lažje znašli in usmerjali svoje življenje. V njem je napisano marsikaj, kar priporočamo, kot pot v srečno življenje v prihodnjem tednu.

Radi prebirajte svetilnik in ga podarite še drugim. Lahko se naročite tudi na prejemanje po elektronski pošti (za naročilo pošljite svoj e-naslov).

© Župnija Izola 2021