Svetopismeski maraton 21. – 26. 1. 2023

Božja beseda ima moč, da spreminja naša srca, jih ozdravlja, osvobaja, krepi, tolaži, razveseli. Gospod nas je poklical, da to veselo novico odrešenja delimo z vsemi, ki bodo vključeni v dogajanje v cerkvah, skupnostih, župnijah, v družinah, pri verouku, v različnih ustanovah: bolnišnice, vrtci, šole, dijaški in študentski domovi, domovi za ostarele, redovne in druge skupnosti. To nas povezuje med seboj z vsemi kristjani in s tem z različnimi Cerkvami, ki pripravljajo maratone branja svetega pisma širom po Sloveniji.
Mini maraton lahko pripravite tudi doma v družinskem kroguhttps://www.svetopisemskimaraton.si/mini-maratoni/

* * *

Poleg osrednjega branja Svetopisemski maraton ponuja tudi pester vzporedni program. Ob večerih boste lahko preko spleta sodelovali in prisluhnili zanimivim gostom. Oglejte si posnetke spremljevalnih dogodkov!

Vse povezave najdete na: https://www.svetopisemskimaraton.si/program/

* * *

Daruj sveto pismo

V veliki hvaležnosti za 15 let maratona smo v ekipi razmišljali, kako bi lahko vsaj delček tega veselja, ki ga vsako leto čutimo, podelili še drugim. Preko let smo spoznavali, kako Beseda dela, preobraža, daje moč. Ter kako hvaležni smo lahko, da jo imamo v svojem jeziku. Mnogo ljudi tega privilegija nima.

V želji prinesti upanje tudi drugim, smo se povezali s slovensko misijonarko sestro Zorico, ki svoj misijon opravlja v kraju Thies, v Senegalu. Veliko Senegalcev še nima svojega Svetega pisma. Verjamemo, da jim bi Božja beseda prinesla veselje in upanje. Bi pri tem pomagali?

https://www.svetopisemskimaraton.si/daruj/

© Župnija Izola 2021