Teden molitve za duhovne poklice

Teden bo potekal od 6. do 13. septembra 2020. Geslo tedna in molitvenega dne, ki bo letos zaradi covida-19 nekoliko drugačen, je Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi (prim. 2 Kor 4,7).

Apostol Pavel govori o Kristusovi skrivnosti in pravi: »ta zaklad pa imamo v glinastih posodah« (2 Kor 4,7). Vse poziva, naj se zavedamo, da smo glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje moči ne moremo iti naprej. Ta Kristusov zaklad nosimo v svoji slabotnosti, mi smo namreč iz gline. Kajti moč Boga, sila Boga je tista, ki rešuje, ki zdravi, ki postavlja na noge. To je stvarnost naše ranljivosti.

Priznanje, da smo ranljivi, slabotni, krhki, grešniki, je stvar velikodušnosti. Samo če sprejmemo, da smo glina, bo k nam prišla izredna moč Boga in nam dala polnost, rešitev, srečo, veselje, da smo rešeni. In tako bomo sprejeli Gospodov zaklad. Na tak način bomo pripravljeni sprejeti Gospodov klic in bomo v njem srečni.

Prosimo Gospoda, naj poklicanim, pa tudi nam, pomaga odkrivati zaklad poklicanosti v ponižnosti. K bolj poglobljenemu razmišljanju o poklicanosti in o duhovnih poklicih nam bo v tednu molitve za duhovne poklice pomagala knižica (Teden molitve 2020 – knjižica), ki so jo za letošnji teden pripravili v koprski škofiji. V knjižici so uvodi v posamezne skrivnosti rožnega venca, kateheza o duhovnih poklicih za tretje triletje, za vsak dan uvodi v svete maše, nagovori in prošnje.

V tem tednu in na molitveni dan posvetite več časa molitvi za nove duhovne poklice.

Nikar ne pozabimo, samo če sprejmemo, da smo glina, bo k nam prišla izredna moč Boga in nam dala polnost in prepričan sem, tudi nove duhovne poklice!

vir: katoliška cerkev.si

© Župnija Izola 2021