Obvestilo za birmance

Spraševanje? Ne pozabite na birmanska vprašanja. Iz prejšnjih dveh spraševanj veste, da vas sprašujem tudi molitve, ki jih znate v kateremkoli jeziku. Obvezne so osnovne molitve: Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, jutranja in večerna molitev, molitev pred jedjo, molitve pri maši, Pridi Sveti Duh, spovedne molitve, Oče naš v italijanskem jeziku…
Med obrazci: Duhovna in telesna dela usmiljenja, darovi Svetega Duha, deset zapovedi, …

V vašem liturgičnem zvezku morajo biti zapisane vse svete maše, dodatno sodelovanja, če ste ministrirali, brali .. Če ste bili na romanju ali na duhovnih vajah napišite kratek opis in vtis. Nekaj dodatnih točk prinaša vaša skrb za lepoto stvarstva, ločevanje odpadkov, in dobra dela, ki ste jih naredili v župniji (recimo da ste pomagali pri čiščenju in krašenju cerkve) ali v domači družini. Zapišite tudi, kako ste skrbeli za vero v času korone in kako ste organizirali bogoslužja v družini, ko so bile cerkve zaprte.

Pri zadnjem spraševanju boste tudi oddali  z roko spisano vašo osebno prošnjo za prejem zakramenta svete Birme. Pismo je naslovljeno na našega škofa Jurija. V prošnji se predstavite. Opišite tudi svojo družino. Povejte kdo vas je spremljal na poti k veri. Kakšna je bila vloga staršev, krstnih botrov in drugih, ki so vas podpirali na poti vere. Opišite, kakšna je sedaj vaša vera in kako si v prihodnosti predstavljate vaše življenje iz vere. Iz mojih srečanj pri verouku in pri prejšnjih spraševanjih vem, da znate biti pristni, iskreni in ustvarjalni. Pri spraševanju je priložnost, da tudi vi sprašujete župnika, tisto kar vas zanima, ali vam ni čisto jasno.

Birma bo 24. oktobra ob 10h v Izoli in ob 16h v Kortah.
Upam, da nas virus ne zapre v kakšno izolacijo. Predlagam, da spraševanje s pismom in predstavitvijo botrov (če boter ni iz župnije Izola ali Korte, se mora predstaviti svojemu župniku, tam kjer živi). Njegov župnik mu bo dal ustrezno poslanstvo za službo botra.

© Župnija Izola 2021